SAJTOS-TOJÁSOS RIZSFASÍRT MAJONÉZES KÁPOSZTASALÁTÁVAL

  • 2017.10.12.
  • 2

Maradt egy adag főtt basmati rizsem és egy fél fej lila káposztám. Aztán nem volt kedvem boltba se menni így- igen csak gazdaságosan - ebből kreáltam meg a vacsorát.
Meglepő módon finom lett, jól kiegészítette a saláta és egyáltalán nem hiányzott mellőle a hús.A rizspogácsákat elég szerényen fűszereztem, viszont mehet bele minden, ami otthon van-friss fűszerek, sonka, zöldségek, hagyma, gomba....., nem kell az általam leírtakhoz ragaszkodni.Hozzávalókrizsfasírt30 dkg főtt basmati rizs1 tojás1 e.k. mascarpone2 főtt tojás10 dkg reszelt sajtsóbors1 csipet chilizsemlemorzsaétolaj a sütéshezkáposztasaláta1/2 fej lila káposzta1 e-k só2 dl tejföl1 dl majonéz1 t.k. dijoni mustár1 t.k. cukor1 csipet sófrissen őrölt borsfriss petrezselyem a díszítéshezElkészítésSós vízben főzd meg a basmati rizst, ha esetleg nincs maradékod.Tedd egy tálba, üss bele 1 tojást és adj hozzá 1 evőkanál mascarponét (ha nincs, akkor tejföl vagy majonéz is mehet bele, de el is hagyható, mert a tojás összetartja).Főzz keményre két tojást, tisztítsd meg és egy egy kis lyukú reszelőn reszeld a rizshez.Válasszál egy ízes, kemény sajtot, lehet füstölt is vagy parmezán jellegű és ezt is reszeld a masszához.Ízesítsd sóval, frissen őrölt fekete borssal és kevés chili -vel, majd dolgozd össze.Vizes kézzel formázzál belőle pogácsákat, forgasd zsemlemorzsába , majd forró olajban pirítsd aranysárgára, mind a két oldalát.A lila káposztasalátához a legjobb az aprítógépet használni. Nagyon klassz állagúra varázsolja.A felaprított káposztát sózd le és hagyd 1 órát állni.Az öntethez a majonézt, tejfölt és mustárt keverd el. Tégy bele cukrot, mert az a kis édes íz jól illik a salátához, őrölj bele borsot és kész is.A káposztát facsard ki, hogy a sós lé távozzon belőle, majd keverd az öntethez.Tálaláskor halmozd a salátát a tányérra, fektesd rá a rizsfasírtokat, majd az üdeség és a szín kedvéért, hintsd meg friss petrezselyemmel.sajtos-tojásos rizsfasírt majonézes lila-káposztasalátávalCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog