SZEDRES-FEHÉR CSOKOLÁDÉS KEVERT SÜTI

  • 2017.08.08.
  • 8

szedres kevert sütiA szokásos alapreceptem, de olyan finom volt, hogy meg kell osszam veletek. Nálam a szederhez mindig jár a fehér csokoládé, így a sütiben is együtt ügyködnek.
Hozzávalók4 tojás30 dkg liszt15-20 dkg cukor1,5 dl joghurt1,5 dl étolaj1 csomag sütőpor40 dkg szeder10 dkg fehér csokoládé1 csipet sóporcukor a szóráshozElkészítésA tojásokat törd egy tálba, add hozzá a cukrot és verd fehéredésig, habszerű legyen a végeredmény.Az étolajat és a joghurtot vegyítsd el a tojásos keverékkel, a lisztet keverd el a sóval és a sütőporral és szitáld a folyékony alapanyagokhoz.Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és borítsd bele a masszát.A fehér csokoládét törd apróra és nyomkodj pár darabot a tésztába, a többit szórd rá, majd alaposan pakold meg a szedrekkel.170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 35 perc alatt készre sül, de ajánlott a tűpróba.Porcukorral meghintve tálald.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog