DIÓS PADLIZSÁNDZSEM

  • 2017.08.01.
  • 1

Egyszer régen, volt egy bloggertalálkozó, ahova mindenki finomságokkal felpakolva érkezett. Kisildi többek között ilyet is hozott magával, egyenesen Erdélyből-azóta is erről ábrándoztam. Teljesen elájultam tőle, annyira ízlett, előtte pedig még nem is hallottam róla. Persze cukorszirupban eltett minipadlizsánokat láttam már, de sosem akartam megkóstolni-valószínű hülyeség volt ódzkodni tőle. No de a padlizsándzsem, maga a mennyország, annyira finom, hogy ezt mindenkinek ki kell próbálnia.Csak azért nem készítettem el eddig, mert a padlizsánszezonban mindig elfoglalt és fáradt voltam, no de most eljött az én időm. A kertben roskadoznak a padlizsánbokrok a gazdag terméstől, még időm is akad, így nem tudtam tovább halogatni eme remekmű elkészítését.Az eredeti receptet itt olvashatjátok, nálam átment némi változáson. Valamikor azt mondták nekem valahol nagyon messze, talán Izraelben, hogy vétek meghámozni a padlizsánt. Azóta is tartom magam ehhez a felfogáshoz, nem hámozom. Persze, akit zavarnak ezek a lila darabkák a produktumban, nyugodtan hámozza meg, ez csak az én fejlövésem.Hozzávalók1 kg zsenge padlizsán