SÁRGADINNYÉS BARACKDZSEM

  • 2017.07.20.
  • 3

sárgadinnyés barackdzsemMindig van valami amire rákattanok. Most a zöld belű sárgadinnye az aktuális.Elkészítettem a sárgabaracklekvárokat és a sárgadinnye lekvárt, aztán a gondoltam egyet és ötvöztem a kettőt. Az arányokon lehet még változtatni, mert most a barack
íze dominál, de azért érződik a dinnye zamata is.A cukorral szűkmarkúan bántam. Annyira édesek voltak a gyümölcsök, hogy több cukorral készítve számomra már ehetetlenül édes lett volna a végeredmény. Természetesen, aki a sok cukor híve, készítse többel, akkor sűrűbb is lesz a produktum.Hozzávalók3 kg sárgabarack1,2 kg sárgadinnye60 dkg cukor1 t.k. citromsav2 csomag 3:1 dzsemfixElkészítésA dinnyét tisztítsd meg, majd kockázd fel. A barackokat magozd ki és negyedeld.Egy tapadásmentes fazékba borítsd a gyümölcsöket, add hozzá a cukrot és a citromsavat.Lassú tűzön kezd el főzni. Folyamatosan kevergesd, nehogy odakapjon. Amikor elég levet eresztett vedd nagyobbra a lángot és hagyd felforrni, amikor felforrt vedd vissza a lángot.Forrald addig, amíg elfövi a habját, 20-25 perc. Ekkor add hozzá a fixeket és még forrald 5 percet, persze kevergetésről ne feledkezz meg.A
még bugyogó dzsemet merd sterilizált üvegekbe, zárd rá a kupakokat, állítsd fejtetőre 5 percre, majd csavard takarók közé és hagyd a dunsztban kihűlni.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog