SÁRGADINNYE-LEKVÁR

  • 2017.07.13.
  • 6

sárgadinnye lekvárValami hihetetlen, hogy mennyire finomságos dinnyéket vásároltam, komolyan ritkán jut az ember ilyen zamatos dinnyékhez. Így adott volt a szitu, hogy fazékba is kerül belőle.
Recepteket nem nézegettem, mentem a saját fejem után. A végeredmény isteni finom lett, de nem az a sűrű, megáll benne a kanál típusú, mivel nem akartam telerakni sűrítőanyagokkal. Persze, aki erre az állagra vágyakozik, tegyen hozzá több pektint vagy zselatint.Hozzávalók2 kg érett, tisztított sárgadinnye20 dkg cukor1 t.k. citromsav1 csipet só1,5 zacskó 3:1-ben dzsemfixálóElkészítésA megtisztított dinnyét kockázd fel, majd tedd egy lábasba. Add hozzá a cukrot, citromsavat és csipet sót és főzd fel. Hagyd forrni 6-8 percet. Amikor kellemes illat lengi be a konyhát, egy botmixerrel pépesítsd, de csak óvatosan, jobb, ha maradnak benne darabkák. Ezután ad hozzá a 3:1-ben dzsemfixet és egyet forralj rajta.
Az előkészített, steril üvegekbe kanalazd a még bugyogó, forró lekvárt.Zárd le a kupakkal és fordítsd fejtetőre pár percre, majd dunsztold.sárgadinnye lekvárCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog