MÁKOS PALACSINTA RIBIZLIS RICOTTÁVAL TÖLTVE

  • 2017.06.24.
  • 4

mákos palacsinta ribizlis ricottával töltveSemmi különös csak egyszerű palacsinta. A mák a tésztába került a tölteléke pedig ribizlis ricotta. 1 hónapja tobzódom a ribizliben, így kénytelen voltam megerőltetni a fantáziámat a felhasználását illetően. Aki nem szereti a ribizlit, meggyel vagy málnával próbálja ki.Hozzávalókpalacsinta30 dkg liszt15 dkg mák5 dkg porcukor2 tojás1 csipet só1 e.k étolaj1/2 citrom reszelt héja2 dl tejszóda
étolaj a sütésheztöltelék50 dkg ricotta1 dl görög joghurt
30 dkg ribizli (lecukrozott)2 e.k. méz1 e.k. porcukorporcukor a szóráshozElkészítésAz az igazság, hogy nem méricskéltem ki pontosan a palacsinta hozzávalóit. A lényeg, hogy egy klassz palacsintatésztát kell kikeverni, csak a liszt 1/3 részét darált mákkal kell helyettesíteni. A szokásosnál kicsivel nagyobbakat (én 28 centiseket) és vastagabbakat kell kisütni belőle és az sem árt, ha sűrűn olajozzuk a serpenyőt 2 palacsinta között.A ribizlit szemezgesd le, majd cukrozd le és tedd a hűtőbe pár órára.A ricottát keverd el a joghurttal, mézzel, cukorral és a lecukrozott ribizli felével.Töltsd meg vele a palacsintákat, majd alaposan porcukrozd le a már betöltött palacsintákat és kínáld mellé a megmaradt cukros ribizlit.Érdemes felkarikázva tálalni, mivel elég hatalmasak.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog