SPAGETTI FÜSTÖLT PULYKAMELLEL ÉS KOKTÉLRÁKKAL

  • 2017.05.30.
  • 9

Akkor megint egy Gallicoop recept következik. Ez a füstölt pulykamell nagyon belopta a szívembe magát, rengeteg módon felhasználható és finom. Így spagetti feltétnek is igen kiváló.
Ez az étel 10 perc alatt összedobható és biztos, hogy osztatlan sikert aratunk vele.Hozzávalók1 csomag spagetti20 dkg Gallicoop füstölt pulykamell15 dkg koktélrák1 nagy marék friss spenót1 nagy marék zöldborsó2 e.k. olíva1 dl száraz fehérbor2 dl habtejszín1 k.k. oregánó1/2 k.k. rozmaring1 k.k. bazsalikom1/4 k.k. chili pehely1-2 gerezd fokhagymafrissen őrölt fekete bors1/2 k.k. só1 csokor friss petrezselyemspagetti füstölt pulykamellel és koktélrákkalElkészítésElőször egy nagy fazékba tégy bőséggel vizet, alaposan sózd meg és forrald fel, majd a forrásban lévő, sós vízben főzd ki a spagettit. Ne szétfőzd magyarosan, hanem olaszosan, legyen még tartása.A sonkát kockázd fel apróra.Egy serpenyőben hevíts olívát és pirítsd át rajta a sonkát. Add hozzá a szárított fűszereket, hogy hő hatására kiadják az ízüket.2-3 perc sütögetés után, zúdítsd bele a zöldborsót, reszeld hozzá a fokhagymát.A borsó után jöhet a rákocska is. Forgasd át az egészet, majd öntsd fel a borral.Hagyd, hogy a bor jól kiforrjon és a harmadára párologjon el, ekkor jöhet a tejszín és a spenót fele, kóstold és sózd meg.Amikor kezd behúzni a tejszín borítsd rá az apróra vágott petrezselymet és kész.A leszűrt tésztát add a szószhoz. Tekerj rá frissen őrölt fekete borsot, add hozzá a spenót másik felét és tálald.Tipp: A tészta főzőlevéből tegyél félre keveset és ezzel fogod tudni lazítani a szószt.1 citrom reszelt héjával még pikánsabbá teheted ezt a finom ételt.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog