KEVERT SÁRGABARACKOS SÜTEMÉNY

  • 2017.05.24.
  • 6

Kevert sárgabarackos sütiNekem nem szabad kimennem a piacra, mert mindig meglátok valamit, amit azonnal meg kell vásárolnom. Így jártam a sárgabarackkal is. Igaz, ez még nem magyar, hanem olasz, de annyira szép volt és még barackíze is akadt, hogy kénytelen voltam megvásárolni.Sokat nem gondolkoztam azon, hogy mi legyen belőle természetes volt, hogy sárgabarackos kevert. Szerepel már a blogon, de mindig variálok raja valamit, hogy elérjem a számomra tökéletes süteményt. Most majdnem sikerült, vagyis sikerült, csak kicsivel több barackot kellett volna még beletennem.Isteni puha, könnyű és zamatos. Arra már régen rájöttem, hogy az étolaj csodát tesz a tésztával és a tejföl is, de most együtt keveredtek bele, hát ezentúl is együtt fognak, az már biztos.Hozzávalók4 tojás15 dkg cukor1 e.k. vaníliakivonat1,5 dl étolaj1,5 dl sűrű tejföl30 dkg liszt1 cs. sütőpor1 csipet só14 szem sárgabarack
kevéske őrölt ahéjporcukor a szóráshozElkészítésA 4 egész tojást verd fehéredésig a cukorral. Akkor jó, ha sűrű habszerű az állaga.Majd az olajat, vaníliát és a tejfölt is keverd a tojásos cukorhoz.A lisztet vegyítsd el a sütőporral és óvatosan add ezt is a keverékhez.6 szem barackot kockázzál fel és szórd a masszába, ezzel is kutyuld össze.Egy 30 x 30-as tepsit olajozzál ki vékonyan, majd lisztezd be, vagy béleld ki sütőpapírral és öntsd bele a tésztát.
A maradék barackokat vágd félbe és forgasd fahéjba és porcukorba és ezekkel rakd ki a tészta tetejét.170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd készre, nálam 32 perc volt, tűpróba ajánlott.
Az elkészült süteményt hintsd meg porcukorral és fogyaszd jó-étvággyal