MEDVEHAGYMÁS- BRINDZÁS SÓS VIRÁGOK

  • 2017.04.02.
  • 1

medvehagymás brindzás sós virágokSzuper vendégváró finomság!Sokféle medvehagymás pogácsát és stanglit sütöttem már és mindegyik egy kicsit más. Most juhtúrót házasítottam a medvehagymával és helye, kis virág alakúra szaggattam. Nagyon szerettük ezt a változatot is.Hozzávaló15 dkg brindza10 dkg túró (tehén)25 dkg margarin25 dkg liszt6 dkg medvehagyma1,5 t.k só1 t.k. sütőportetejére1 tojás15 dkg sajtElkészítésA lisztet keverd el a sütőporral és sóval.A hideg vajat kockázd a lisztre, majd add hozzá a kétféle túrót.Alaposan dolgozd össze. Nagyon gyorsan összeáll ez a tészta, jó vele dolgozni.Legvégül aprítsd fel a medvehagymát és gyúrd a tésztához.Nejlonba bugyolálva hűtsd vissza a tésztát a hűtőben.1-2 óra múlva lisztezett deszkán nyújtsd ki 3-5 mm vastagságúra, majd szúrd ki virágalakban.Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztasd őket.Kend le felvert tojással a tetejüket és reszelt sajttal hintsd meg.A sütőt melegítsd elő 180 fokra, légkeveréssel és 10-15 perc alatt süsd készre.Jó étvágyat