KRÉMES RED VELVET MUFFIN

  • 2017.02.05.
  • 4

töltött red velvet muffinValószínű, hogy van egy kis kattanásom a red velvet desszertekre, mert már számos formában elkészítettem. Volt torta, palacsinta, brownie, keksz..., aztán most megszületett a muffin is.Lehet utálni, mert ételfestéket tartalmaz és amerikai, de szerintem gyönyörűséges a megjelenése, finom (ha jól készíti el az ember) és olyan ünnepi. Egy partin ezeket a szépségeket elővillantva hatalmas sikereket zsebelhetünk be.Valentin napra is a legmegfelelőbb választás a red velvet. Aztán a Valentin napot is lehet utálni, de felesleges. Ha akarod tartod, ha nem akarod nem tarod, attól még ez a nap létezik és ha olyan szerencsés vagy, hogy megtaláltad életed nagy szerelmét, akkor az megérdemli az ünneplést.Hozzávalókmuffin
12 db.25 dkg liszt2 tojás1 dl étolaj1,7 dl joghurt15 dkg cukor1/2 vaníliarúd kikapart magja1,5 e.k. kakaó1 csipet só1 t.k. sütőpor1 k.k. szódabikarbónapiros ételfesték gél vagy porkrém35 dkg mascarpone3 dl habtejszín1 habfixáló1 zselatin fix1/2 vaníliarúd kikapart magja10 dkg porcukor1/2 narancs vagy 1 lime reszelt héjaElkészítésVegyél elő két tálat.Az egyikbe szitáld bele a lisztet, a kakaót, sütőport és szódabikarbónát és sót.A másikba töltsd a joghurtot, az olajat és üsd bele a tojásokat, majd alaposan keverd el, ízesítsd a vaníliával.Az ételfestéket is add a joghurtos keverékhez. A folyékony festék nem jó hozzá, mert sosem lesz szép színe, maximum irdatlan mennyiségtől. Ezért por vagy gélfestéket kell használni, és ezekből minimális mennyiség elég.Robotgéppel keverd össze a két tál tartalmát, de ne keverd túl, ahogy elkeveredtek az alapanyagok, azonnal hagyd abba.A muffin sütőbe helyezzél el 12 kapszlit, majd 3/4-ig töltsd meg a masszával.A sütőt melegítsd elő 180 fokra, tedd be a tepsit a forró sütőbe. Amikor látod, hogy felemelkedtek a sütik, akkor vedd vissza 150 fokra a hőmérsékletet. 25 perc alatt átsül, tűpróba ajánlott.Az elkészült muffin-okat hagyd teljesen kihűlni.A krémet készítsd el közben.A hideg tejszínt verd kemény habbá a habfixálóval és az expressz zselatinnal.A szoba-hőmérsékletű krémsajtot keverd simára a porcukorral, vaníliával és a lime vagy narancs héjával, végül a felvert tejszínhabbal.Az elkészült krémet tedd habzsákba, amelyre egy vastag csillagcsövet illesztettél.A muffin-ok tetejét vágd egyenesre egy éles késsel, majd fúrj egy lyukat mindegyik sütibe.A lyukakba nyomjál krémet, majd a tetejét is díszítsd fel
a krémmel.A lyukakból kivett tésztát morzsold díszítésként a sütik tetejére.red velvet muffin belülről
red velvet muffin
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog