ZÖLDSÉGES KENGURURAGU A SÜTŐBEN ELKÉSZÍTVE

  • 2017.01.22.
  • 3

kengururaguA Lidl-ben vásároltam kenguru steak-et, hajtott a kíváncsiság, mert még nem kóstoltam. Amikor kibontottam a csodás, vaskos szeletnek látszó húst, akkor szembesültem a ténnyel, hogy ebből sehogy sem lesz steak, mivel legalább 5 darabból volt összeillesztve. Ezt nem igazán értettem, hogy ez akkor mitől steak.Olcsó sem volt, így változtattam az eredeti elképzelésen és ragu született belőle.Maga a hús, szép sovány, vörös volt, látszott, hogy el lehet finoman készíteni. Mivel csak 30 dkg állt rendelkezésemre, ezért jó sok zöldséggel felturbóztam és finom borocskával felöntöttem, majd a bedugtam a sütőbe, isteni lett a végeredmény.Azért most itt megkérdezném a Lidl illetékeseitől, hogy apró húscafatokat miért kényszerülnek steak-ként árulni. Ennyire rosszul megy az üzlet, hogy ilyen aljas eszközökhöz kell folyamodniuk? Nyilván, ha kibontás után azzal szembesül az ember, hogy a csomag tartalma köszönő viszonyban sincs azzal, amire vágyott, akkor nem valószínű, hogy újra meg fogja vásárolni ezt a termékkel és a jövőben óvatosabban
fog pénzt költeni az üzleteiben. Nincs azzal gond, hogy nem steak, de akkor adja olcsóbban és írja a dobozra, hogy apró hús és akkor nem érzem úgy, hogy becsaptak, hülyének néztek és nem azt kaptam a pénzemért, amit ígértek.Ez azért is elszomorít, mert szoktam itt vásárolni és általában jó dolgokat sikerül kiválasztanom, de most csalódtam.Hozzávalók30 dkg kenguru (steak-nek álcázott) hús2 sárgarépa5 nagy fej gomba1 alma1 vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 dkg szárított vargánya8 db apró kifliburgonya1 nagy paradicsom
1 paprika2 evőkanál olíva1 evőkanál keményítősóbors1 fahéjrúd4 babérlevél5 szem borókabogyó1 t.k. őrölt kömény1 t.k. oregánó1/2 t.k. bazsalikom1/2 t.k. chili pehely2 dl rozéborkevés vízfriss petrezselyem a tálaláshozElkészítésVágd nagyobb kockákra a húst.Forgasd meg a keményítőben.Hevítsd fel az olajat, majd a húsokat minden oldalról pirítsd át benne.A vargányát áztasd forró vízbe.A gombákat vágd négybe.A répákat vaskos karikákra.Az almát nagyobb kockákra.A paprikát és paradicsomot kisebb darabokra.
A hagymát aprítsd picikre.A megpirított húst, egy szűrőkanállal szedd a sütőtálba.A visszamaradt zsiradékon forgasd át a répát, majd szedd a húsra.A hagymát dinszteld meg a maradék olajon, majd a serpenyő tartalmát is zúdítsd a többihez. Add hozzá az almát, gombát, a héjas burgonyát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát, vargányát és fűszereket, majd öntsd fel a borral és a vargánya beáztatott levével. Keverd össze, zárd le a tetejét és tedd a hideg sütőbe.A hőmérsékletet állítsd 200 fokra, amikor bugyog az edény tartalma, akkor vedd vissza 160 fokra és hagyd 1,5 órát a sütőben, közben egyszer keverd át.Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel.Nálunk friss kenyér került csak mellé, és így szerettük.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog