ÁZSIAI EGYTÁL CSIRKÉVEL ÉS PIRÍTOTT TÉSZTÁVAL

  • 2017.01.17.
  • 4

ázsiai csirke pirított mie tésztávalVan 10 perced összedobni egy finom vacsorát, ha igen, akkor jó helyen jársz.Rohanó kis életemben gyakran nyúlok az ázsiai ételek felé, hiszen percek alatt összedobhatóak, viszonylag még egészségesnek is mondhatóak és remek módja a maradékhasznosításnak is. Az általam felsorolt zöldségeken kívül bármivel ekésíthető, amit otthon találsz.Hozzávalók1 csirkemell2 sárgarépa1/2 kelkáposzta1 kisebb vöröshagyma1 gerezd fokhagyma1,5 cm friss gyömbér1 t.k. étkezési keményítőpár db. ecetes jalapeno paprika1 marék fagyasztott zöldborsó1 k.k. kínai ötfűszer keverékfriss petrezselyem és koriander2 evőkanál mogyoróolaj1 csomag mie tésztavilágos szójaszószchili szósz1 k.k. nádcukorkevés sóElkészítésTégy a wokba mogyoróolajat, add hozzá a lereszelt gyömbért, fokhagymát, apróra vágott hagymát, az ötfűszer keveréket és a cukrot. Dinszteld össze, majd dobd rá a picikre kockázott csirkét, amiket előzőleg átforgattál a keményítőben. Minden oldalról pirítsd át, majd egy szűrőlapáttal szedd ki a wokból.A répát csíkozd vékony szalagokra és pirítsd át, majd add hozzá a felkockázott kelkáposztát. Forgasd össze, 1 perc pirítás után borítsd vissza a csirkét, tedd bele a felkockázott jalapeno paprikát keverd el, locsold meg bőséggel szójaszósszal és a chili szósszal, adj hozzá 1/2 dl vizet, szórd bele a zöldborsót és forrald össze, ha gondolod még reszelj rá kevés friss gyömbért.Zárd el a tüzet és szórd meg gazdagon friss petrezselyem és koriander keverékével.Közben forralj vizet, sózd meg és a forró vízbe áztasd
3-4 percet a mie tésztát.A megpuhult tésztát szedd a csirkeragura és nagy lángon pirítsd össze vele.Ügyelj arra, hogy mindent gyorsan csinálj, készíts magad mellé az összes alapanyagot, mert a lényeg az, hogy minden maradjon roppanós.
Ahogy elkészült, azonnal tálald.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog