ALMÁS- FAHÉJAS BÖGRÉS SÜTEMÉNY KARAMELLSZÓSSZAL

  • 2016.12.06.
  • 5

almás-fahéjas bögrés sütemény karamellszósszalÜgy látszik, hogy minél egyszerűbb valami annál nagyobb a sikere. Ezt a sütit 3 nap alatt háromszor készítettem el és minden alkalommal gyorsan el is fogyott.A mérőedény a 3,3 decis joghurtos doboz volt.Hozzávalók1 bögre joghurt1 bögre liszt1 bögre cukor1 bögre reszelt alma1/3 bögre étolaj1 tojás1 t.k.( púpos) fahéj
1 csomag sütőpor1/2 citrom
1 csipet sószósz2 evőkanál cukor1 dl víz1 k.k. keményítőElkészítésAz almát reszeld le káposztareszelőn, majd facsard rá a citrom levét.Egy tálba tégy 1 bögre lisztet, amit keverj el a sütőporral, a fahéjjal és a bögre cukorral, no meg a csipetnyi sóval.A joghurtot keverd el a tojással, borítsd a lisztes keverékhez, add hozzá az olajat és a kifacsart almát és egy fakanállal keverd el. Nem kell nagyon kikeverni, mert az nem tesz jót a tésztának.Az alma lereszelve legyen 1 bögrényi, ne kifacsarva.A citrom héját is nyugodtan reszeld a tésztához.Egy tepsit 20 X 30-as, vagy egy koszorú formát tölts meg a masszával (ha tepsiben készül, akkor sütőpapírral béleld ki) és 170 fokon légkeveréssel süsd készre, ez olyan 25-30 perc, tűpróba.A két kanál cukrot karamellízáld meg. A vizet keverd el a keményítővel.Amikor szép barna színt kapott a karamell, akkor öntsd fel a keményítős vízzel és forrald ki egy kicsit, csak addig, amíg kissé sűrűsödik.
Az elkészült süti tetejét locsold meg a szósszal.A karamellszószt nem érdemes kihagyni, mert nagyon sokat dob a sütin.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog