VILLÁMGYORS KARDAMOMOS FÜGEFAGYLALT DIÓGRILLÁZZSAL

  • 2016.04.06.
  • 0

fügefagyiEbben a csodálatos áprilisi nyárban jöhetnek a finom fagylaltok.Ez a fügefagyi fagylaltgép nélkül készült, egy aprítógépben és 2 perc elteltével már tálalható volt. Van már itta blogon egy hasonló itt, de az banánból készült. Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből fagyi varázsolható ezzel a módszerrel.A grillázs elkészítése a leghosszadalmasabb művelet, az legalább 6-8 percet igénybe vesz :)Hozzávalókfagyi3 hatalmas lila füge3 dl 20%-os tejföl vagy eredeti görög joghurt (Total 100)3 evőkanál méz1 szem kardamomgrillázs1 marék dió5 evőkanál cukorElkészítésElőször is a fügéket vágjuk 6-8 darabba, zacskózzuk be és tegyük a fagyasztóba.
Így akkor készíthetjük el, amikor kedvünk tartja majd. Érdemes banánt és epret is adagonként fagyasztani, mert akkor kedvünkre fagyizhatunk.A grillázshoz tegyünk pár kanál cukrot egy kis lábasba és hagyjuk megkaramellízálódni, amikor kezd színt kapni, borítsuk hozzá a diót. Ekkor már kevergethetjük és amikor eléri a szépséges borostyánszínt borítsuk egy szilikonlapra. Hagyjuk kihűlni, majd törjük apró darabokra.Tegyük az aprítógépbe a hideg tejfölt/joghurtot.A kardamomot tisztítsuk meg és a magokat törjük össze egy mozsárban. Ezt szórjuk a tejfölre, kanalazzunk rá ízlésünknek megfelelő mennyiségű mézet, majd adjuk hozzá a fügét.
Pulzálva dolgoztassuk a gépet és 1.2 perc alatt krémes, finomságos fagyink lesz.Azonnal tálaljuk és gazdagon szórjuk meg a diógrillázzsal.kardamomos fügefagylalt diógrillázzsalCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog