RED VELVET KEKSZEK (pöfeteg)

  • 2016.02.10.
  • 9

red velvet kekszekRed velvet őrületemnek egy újabb gyöngyszemét hozom, csodás kekszek formájában. Roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető és nagyon finom.A csokoládés pöfeteg receptet vettem alapul - természetesen kisebb változtatásokkal és az elkészítés módja is ugyanúgy történik.
A végeredmény pedig egy csodás színű és ízű, kívül roppanós, belül puha keksz.Tökéletes gasztroajándék egy szép dobozba téve, akár Valentin napra vagy bármilyen alkalomra.Hozzávalók15 dkg fehér csokoládé1 tojás3 evőkanál nádcukor8 dkg vaj15 dkg liszt2 cl. eperlikőr1 t.k. sütőpor1 t.k. kakaó1 csipet só1 csipet piros ételfesték1 t.k. ecetporcukor a forgatáshozred velvet pöfeteg kekszA keksz elkészítéseA csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett.A vajat szintén olvasszuk meg. Rájöttem, hogy olvasztott vajjal sokkal gyorsabban kikeverhető a tészta és nagyon szép sima is lesz.A felolvasztott vajat keverjük ki a nádcukorral, majd a tojással és az olvasztott csokoládéval, legvégül pedig adjuk hozzá a piros ételfestéket és az ecetet. ( érdemes jobb minőségű festéket vásárolni, ami drágább, mint a folyékony löttyök, amit mindenhol láthatunk, viszont tényleg olyan minimális mennyiség szükségeltetik belőle, hogy évekig elegendő lehet egy picike kiszerelés)A lisztet keverjük el a sóval, sütőporral és a kakaóval és szitáljuk a masszához.Egy spatulával keverjük simára, fóliázzuk le és legalább 1-2 órát pihentessük a hűtőben.A megdermedt masszából gömbölyítsünk kis golyókat, amiket helyezzünk egy sütőpapírral fedett tepsire.A golyókat hempergessük meg porcukorban és figyeljünk arra, hogy elég hely legyen köztük a tepsin, mert sütés közben teljesen szétterülnek.175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 9-10 perc alatt süssük készre.Még melegen szitáljuk meg kevés porcukorral.Nagyon puhák a sütőből kivéve, ne ijedjünk meg, 2-3 perc múlva már óvatosan rácsra tudjuk pakolászni.
red velvet kekszekCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog