FÜSTÖS, CSÍPŐS BRASSÓI

  • 2016.02.21.
  • 7

füstös, csípős brassóiMegint a névválasztással volt a legnagyobb problémám, aztán jobb ötlet híján maradt a füstös brassói, végül is olyan brassói szerűség a végeredmény.A lényege az volt, hogy chili paprikával elkevert füstölt paprikába pácoltam a csirkemelleket mielőtt a serpenyőbe tettem. Igazán füstös, csípős és paprikás lett a végeredmény, amihez nagyon jól passzolt az édes zöldborsó.Ezzel a recepttel megszületett a 600. bejegyzésem. Amikor elkezdtem írni a blogot, úgy gondoltam, hogy gyorsabban születnek majd az írások, de Isten malmai lassabban őrölnek, mint terveztem, de szép komótosan egyszer majd csak elérem az ezret is.
Hozzávalók1 csirkemell2 evőkanál füstölt paprika1 t.k. chili1 kg burgonya1 fej vöröshagyma5 gerezd fokhagyma1 paradicsom25 dkg zöldborsókevés olajsó1 k.k. bors1 t.k. majoránnapetrezselyem a tálaláshozvíz a krumpli főzéséhezbő olaj a krumpli sütéséhezFÜSTÖS, CSÍPŐS BRASSÓIElkészítésA paprikákat keverjük össze egy tálkában pici olajjal és dörzsöljük be vele a húst.Tegyük pár órára a hűtőbe.A hagymát kevéske olajon dinszteljük meg.A pácolt húst kockázzuk fel és tegyük a hagymára.Minden oldalról süssük pár percet, majd kockázzuk fel hozzá a paradicsomot.Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és 2 gerezd fokhagymával, majd zúdítsuk hozzá a zöldborsót. Kevergessük el, ha puha a hús, akkor zárjuk el alatta gázt.A burgonyákat tisztítsuk és kockázzuk.Sós vízben főzzük majdnem puhára.Forrósítsunk olajat.Szűrjük le a főtt burgonyát és adagonként süssük ropogósra az olajban.Szűrőlapáttal szedjük a húsra.Nagy lángon forgassuk össze és közben adjuk hozzá a maradék reszelt fokhagymát és frissen őrölt borsot.Petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog