FOKHAGYMÁS, SÖRÖS TÓCSNIBA BUNDÁZOTT KARAJ MEDVEHAGYMÁS UBORKÁVAL

  • 2015.05.02.
  • 5

fokhagymás-sörös tócsniba bundázott karaj medvehagymás uborkávalEz is egy elég egyszerűen és nagyon gyorsan összedobható étel. Nem igazán diétás, de ez a friss, ropogós uborkás köret valahogy könnyeddé teszi.
Hozzávalókfejenként 2 szelet sertéskaraj3 közepes burgonya5-6 evőkanál liszt1 evőkanál keményítő1 dl sör1 t.k. só1 k.k. bors2 gerezd fokhagymaolaj a sütéshez2 kígyóuborka1 nagy pohár tejföl1 marék medvehagyma1/2 csokor petrezselyem1 t.k. szárított oregánó1 evőkanál majonéz1 t.k. dijoni mustár1 t.k. cukor1 k.k. borssó az uborka lesózásáhozElkészítésA burgonyákat reszeljük le (kicsire).
Tegyük egy tálba, adjunk hozzá lisztet, keményítőt, sót és borsot, majd öntsük fel hideg sörrel és reszeljük bele a fokhagymákat. Nehéz a mennyiségeket megadni, mert a krumpli nedvességtartalmától függ, hogy mennyi lisztet vesz fel, ezért célszerű kis adagokban adagolni a sört és a lisztet. A végeredménynek egy sűrű masszának kell lennie.A húsokat klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk.Liszttel szórjuk meg vékonyan majd merítsük a masszába.Hevítsünk olajat egy serpenyőben.A masszát érdemes eligazgatni a húsokon amikor a serpenyőbe tesszük, ha lecsúszik néhol, akkor pótoljuk.Süssük aranybarnára és szedjük papírtörlőre.Az uborkákat kockázzuk fel, majd sózzuk le.Hagyjuk állni 10 percet, majd facsarjuk ki.Egy tálban keverjük el a mártás alapanyagait, majd borítsuk rá az uborkát. Keverjük el és kicsit pihentessük a hűtőben.Felaprított medvehagymával szórjuk meg az elkészült ételt.Csak, mert szeretem...a gasztroblog