RÓZSAZSELÉ ÉS KANDÍROZOTT RÓZSASZÍRMOK

  • 2014.06.30.
  • 0

rózsazseléEz a finomság legalább 1 hónapja készült, úgyhogy bőven itt az ideje, hogy megosszam veletek.Roppant egyszerű elkészíteni és isteni finom. Palacsintába, gofrira, fánkra ......no meg millió egy étel megkoronázására alkalmas a zselé. A szirmokkal mesésen lehet desszerteket díszíteni, de nálunk nagy sikere van csak önmagában fogyasztva.
Először porcukorban forgattam meg a rózsaszirmokat, ahogy a felső képen is látszik, de nem lettek igazán mutatósak. A következő adag már kristálycukorban hempergőzött,
azok sokkal látványosabbra sikeredtek.Hozzávalók
rózsazseléhez10 rózsafej (piros)1/2 l víz1 k.k. étkezési citromsav15-20 dkg cukor1/2 tasak dzsemfixHozzávalók

cukrozott rózsaszirmokhozhibátlan, kinyílott rózsaszirmok1 tojásfehérjekristálycukor(ecset, szilikonlap)ElkészítésrózsazseléA zseléhez vagy lekvárhoz nem jók a világos szirmok, mert nem lesz szép színe a végeredménynek. Az apróbb futórózsák sem jók, mert elvesztik az ízüket és a ű,
színüket is. Tehát a szép nagy fejű, sötét vörös, hosszú szárú rózsákat részesítsük előnybe. (kipróbáltam rózsaszínből, de csúnya, sárga színe lett)Szedjük le a szirmokat, tegyük egy tálba és öntsük fel a vízzel. Hagyjuk legalább 3-4 órát ázni, majd adjuk hozzá a cukrot és citromsavat és melegítsük fel. Amikor forrni kezd, azonnal tegyük hozz á a zselésítőt, forraljuk össze és vegyük le a tűzről és szűrjük le, közben alaposan nyomkodjuk ki a rózsákból a nedűt.
Töltsük üvegekbe, 1-2 egészsége szirmot tegyünk az üvegbe, zárjuk le és fordítsuk a tetejére.
Elkészítés
kandírozott rózsaszirmokItt minden szín játszik, csak szép egészséges, friss szirmok legyenek.Válasszunk ketté egy tojást, a fehérjét keverjük el 1-2 csepp vízzel.Terítsünk ki egy szikikonlapot.Vegyünk elő egy tiszta ecsetet.Fektessünk magunk elé egy rózsaszirmot és az ecset segítségével kenjük le a fehérjével, mind a két oldalát.A cukrot szórjuk egy tálkába és mártsuk meg benne a fehérjével átkent szirmokat.Fektessük a szilikonra és pár óra alatt hagyjuk kiszáradni őket.Nálam egy papírtörlővel kibélelt papírdobozban figyelnek.kandírozott rózsaszirmokCsak, mert szeretem...a gasztroblog