GRÍZES PITE BARACKKAL ÉS SZILVÁVAL

  • 2013.08.02.
  • 0

Ezt a grízes receptet megláttam Gabriellánál és azonnal eldöntöttem, hogy elkészítem. Imádom a grízalapú édességeket, így egyértelmű volt, hogy bővítem a repertoáromat ezzel a könnyen elkészíthető sütivel. Úgy tűnik, hogy ez a recept is végig fog söpörni a blogokon, mert többeknél is látom.Gyorsan elkészül és majdnem olyan gyorsan el is fogy :)Az eredeti recept itt olvasható.Hozzávalók10 dkg gríz10 dkg liszt8 dkg cukor1/2 csomag sütőpor2 db tojás7 dkg vaj1 t.k. vaníliakivonat2, 5 dl tejfölszilvasárgabarackElkészítésA tojásokat a cukorral és a vaníliával habosra vertem, majd a tejföllel elkevertem A lisztet elvegyítettem a sütőporral, majd a tojásokhoz adtam a grízzel együtt.Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntöttem és hagytam pár percet állni.A tetejét sűrűn kiraktam a gyümölcsökkel, megszórtam kevés kristálycukorral és 175 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.Még melegen megcukroztam kicsit.Hidegen szépen szeletelhető.Köszönet a receptért Gabriella.Csak, mert szeretem...a gasztroblog