KÓKUSZOS TÁPIÓKA PUDING MÁLNASZÓSSZAL

  • 2013.07.18.
  • 0

Kísérleti fázisban vagyunk a tápióka és én. Nem régiben kipróbáltam, de nem nyerte el a tetszésemet a végeredmény. Éreztem, hogy lehet ebből jót is kotyvasztani. Most sikerült finomra varázsolnom.A tápióka gyöngynek nincs igazán íze, így olyan ízűre készíthetjük, amilyenre csak vágyunk. Nálunk a málna és a kókusz mindig nyerő páros, így erre az ízkombinációra esett a választásom. Érdekes a múltkori fintorgások után, most igen gyorsan elfogyott.
Megtanultam a leckét, alaposan le kell hűteni fogyasztás előtt. Ugyanis tele van természetes keményítővel, ami a főzés során rendesen besűríti önmagát, de melegen vagy langyosan -
elnézést a kifejezésért - a takonyra emlékeztet az állaga, és ez nem mindenkinek jön be, ami teljesen érthető. Így lehűtve csodásan megdermed és ha jól ízesítettük tényleg egy finom desszert lesz a végeredmény. Ami nem mellékes, hogy mindenféle adalékoktól mentes, így egészségesnek mondható. Nem tartalmaz glutént, így a gluténérzékenyek is vígan fogyaszthatják.
Csak kókusztejjel is elkészíthetjük, akkor laktózmentes is.Érdemes kipróbálni és kísérletezni vele. Különböző színekben is kapható, ha arra vágyunk.Hozzávalók5 dkg tápióka gyöngy5 dkg kókuszreszelék2 dl kókusztej2 dl tej1/2 tubus sűrített tej2 evőkanál cukor v. édesítő1/2 dl kókuszszirup30 dkg málnacukorcitrompektinElkészítésEgy kisebb lábasba tegyük a tápiókát a kókuszreszeléket, a sűrített tejet és öntsük fel a kókusztejjel.Ha nem akarunk tejet tenni hozzá, akkor jóval nagyobb mennyiség kell a kókusztejből.Kis lángon kezdjük el főzni, ahogy sűrűsödik, úgy pótoljuk a folyadékot. Lehet, hogy több tej ment bele, nem tudtam pontosan kimérni, mert csak a dobozból locsoltam. Körülbelül 10 perc alatt puhulnak meg a gyöngyök. Ekkor átlátszó golyókká válnak. Édesítsük még a pudingot, ha van kókuszlikőr vagy kókuszszirup otthon, akkor azt is adjunk hozzá, hogy igazán jó íze legyen.A málnát tegyük egy másik lábasba , adjunk hozzá cukrot és citromlevet 2-3 perc rotyogás után icipici pektinnel sűrítsük be, majd hagyjuk hűlni.Amikor langyosra hűltek az összetevők rétegezzük őket egy pohárba, majd tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe.Csak, mert szeretem...a gasztroblog