CSUPA CSOKI PALACSINTA

  • 2013.07.17.
  • 9

Palacsinta szokott készülni nálam is, de sosem jutott eszembe feltenni. A lányom szerint ez annyira finom volt, hogy kénytelen vagyok lejegyezni. Semmi extra, de ez is kell néha.HozzávalókTejtojáslisztszódavaníliás cukorkakaótejszínétcsokoládé
narancskevés cseresznye
Direkt nem írtam mennyiségeket, hiszen mindenkinek van saját palacsintareceptje.ElkészítésA szokásos módon készítsünk palacsintatésztát. Én annyit változtattam, hogy tettem hozzá kevés reszelt narancshéjat és vaníliás cukrot.
Süssük meg a szokásos módon, de ami előtt megfordítanánk szitáljunk rá kevés kakaóport, így
foltosan barna lesz a tészta .Töltelék: a tejszínt melegítsük fel, majd olvasszuk fel benne az étcsokoládét, ízesítsük kevés reszelt narancshéjjal és pici narancslével, majd hagyjuk kihűlni.
A kimagozott cseresznyéket vágjuk félbe.A kisült palacsintákat töltsük meg a krémmel, szórjuk meg cseresznyével, majd tekerjük fel. Tálaláskor csokoládéöntettel locsoljuk meg.Csak, mert szeretem...a gasztroblog