CSOKOLÁDÉS PILLETORTA RENGETEG MÁLNÁVAL (lisztmentes)

  • 2013.07.05.
  • 6

Képzeljétek el, hogy én még mindig blogkóstolok. Nem hagyott nyugodni ez a finomság, amit Teller- cake oldalán találtam. Vettem rengeteg málnát és tudtam, hogy Zsuzsa remek receptjével fogom összehozni. El kell, hogy mondjam a mennyországba varázsoltam mindenkit, akinek volt szerencséje némi kóstolóhoz jutni ebből a csodából. Így utólag már sajnálom, hogy nem dupla adaggal indítottam, de legközelebb már így teszek.Drága Zsuzsa nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, nagyon nagy sikert arattam vele :) Ezt ki kell próbálni mindenkinek !!Az eredeti recept ITT olvasható.Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé20 dkg vaj10 dkg cukor4 tojás1, 25 dl tejszínsok-sok málnaÖntet2 nagy marék málna1/2 citrom leve1-2 evőkanál cukor1 t.k. keményítő
ElkészítésA csokoládét, tejszínt, vajat és cukrot gőz felett összeolvasztottam.A 4 tojást habosra kevertem.A felvert tojáshoz lassan hozzákevertem a csokoládés anyagot.Egy kisebb tortaformát kikentem liszttel és vajjal, ebbe öntöttem a híg masszát és 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöttem.Közben 2 nagy marék málnát kevéske cukorral és 1/2 citrom levével 1 perc alatt felforraltam. Pici keményítővel besűrűsítettem, majd átpasszíroztam.A kihűlt tortát megkentem a málnavelővel és friss málnát halmoztam a tetejére.Tálaláskor a szeletekre csorgattam a málnavelőből.Isteni :)Csak, mert szeretem...a gasztroblog