EPRES REBARBARBARÁS KOKTÉL

  • 2013.06.17.
  • 2

Imádjuk a rebarbarát levesnek, kompótnak, sütitölteléknek ...... A szokásos kompót készítés közben eszembe ötlött, hogy leturmixolva tök finom lehet koktélnak elkészítve. Meleg volt, jól esett a hideg, savanykás rebarbara. Zsolti barátunk is felcsigázódott az ötlettől, hogy kutyuljunk valami nagyon finom italt ebből a főzetből. Végül nagyon nagy dolgot nem találtunk ki, de szenzációsan jól sikerült. Természetesen alkohol is került bele, tehát felnőtteknek való ital készült belőle, de a vodka kihagyásával remek frissítő lehet gyerkőcöknek is .
Hozzávalók3 rebarbara2-2,5 dl. víz
fahéjcukor ( ízlés szerint)1 citrom1 dl eperpüré (vagy friss eper)vodkacsokoládészirupeperszirup ( vagy szörp)ElkészítésA rebarbarát tisztítsuk meg, vágjuk 2 centis darabokra. Kevés vízzel tegyük fel főzni. Adjunk hozzá cukrot vagy nyírfacukrot, egy citrom reszelt héját, fél citrom levét, kevés fahéjjal és pici gyömbérrel
ízesítsük. 2-3 perc forralás elég neki. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, ha kell akkor még édesítsük.
A kihűlt főzetet turmixoljuk össze a levével és az eperpürével együtt. Annyi levet adjunk hozzá, hogy egy rostos ivólé sűrűséget kapjunk.Egy shaker- be tegyünk jeget és vodkát, öntsük fel az epres rebarbarával, és alaposan rázzuk össze.Egy hosszúkás poharat hűtsünk le. A csokoládészirupból nyomjunk kis csíkokat vagy pöttyöket a pohár belső falára, hagyjuk kicsit szétfolyni,
majd öntsük bele a shaker tartalmát.Az italunk tetejére csorgassunk még egy öntet eperszirupot.Jéghidegen isteni!Nekünk 4 pohár ital lett ebből a mennyiségből.Egészségetekre :)Csak, mert szeretem...a gasztroblog