CSÜLÖKPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN ELKÉSZÍTVE

  • 2013.06.18.
  • 4

Ha nyár, akkor bográcsozni kötelező. Folyamatos fejtörést okoz, hogy mit is kéne főzni. A lecsó, marha pörkölt, gulyás és paprikás krumpli nagyon finom, de néha kell a változatosság, így lett a bográcsban csülökpörkölt. El sem tudom mondani, hogy örültek a srácok ennek a kajának. Jó lecsósan készült, tényleg nagyon finom lett, még én is jóízűen falatoztam. Petrezselymes újkrumpli került mellé a tányérra és némi savanyúság.
Természetesen az előkészítés alapos munkát követelt, mivel én elég finnyás vagyok és nem lelkesedem a zsíros falatokért, ezért a bőrét
leszedtem és a zsírosabb darabokat is eltávolítottam és így tényleg fincsi volt.
Hozzávalók2 szép nagy csülök1/2 kg paprika3 paradicsom10 dkg füstölt szalonna1 szál
füstölt kolbász6 fej vöröshagyma6 gerezd fokhagymapirospaprikaborssókömény bőséggel4-5 babérlevélmajoránnakevés erős paprikaElkészítésA csülköket tisztítsuk meg és vágjuk 2 centis kockákra.A hagymát kockázzuk fel. A paprikát, paradicsomot szintén.A szalonnát is vágjuk apró kockára, a kolbászt pedig karikázzuk fel.A szalonnát és kolbászt süssük zsírjára, majd tegyük hozzá a hagymát. Amikor a hagyma megfonnyad jöhet a paprika és paradicsom.
Kevergessük szorgosan, majd adjuk hozzá a húst. Én a bőrét egészben hozzáfőztem, így aki szereti eheti kedvére, aki pedig nem, az is bátran falatozhat a pöriből.Öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje, dobjuk bele a fűszereket, és főzzük legalább másfél órát.Petrezselymes burgonyával és házi savanyúsággal fogyasszuk. A levét pedig puha kenyérrel tunkoljuk.Csak, mert szeretem...a gasztroblog