VÖRÖSBOROS VADDISZNÓ PÖRKÖLT GOMBÁVAL ÉS GALUSKÁVAL

  • 2013.05.09.
  • 3

Bárányra vágytam, de a piacon rábeszélt a hentes a vaddisznóra. Nem volt nehéz dolga, mert jó áron adta és

különben is a későbbi terveim között
szerepelt.Életemben először készítettem és esküszöm finomabb lett, mint a szarvas, pedig az sem volt piskóta :)Biztos, hogy majd máskor is kerülni fog az asztalra ebből a finomságból.Természetesen én tettem hozzá a rögeszmémé vált szárított vargányából is, de nélküle is finom lehet.Hozzávalók2 kg vaddisznóhús4 fej vöröshagyma5 gerezd fokhagyma1 marék szárított vargánya30 dkg friss csiperkegomba10 szem borókabogyó6 db babérlevél2 ág friss rozmaring2 dl száraz vörösbor10 dkg füstölt szalonnapici olajpirospaprikasóbors2 t.k. kömény1 e.k. erős PistavízElkészítésA hagymákat megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A szalonnát szintén apróra kockázzuk.A szalonnát zsírjára pirítjuk picike olajon, majd hozzáadjuk a hagymát.A húst 2 x 2 -s kockára vágjuk és az üveges hagymára tesszük. Minden oldalról megpirítjuk, megszórjuk kevés pirospaprikával, a babért, borókabogyót rászórjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.Amikor forr, lefedjük és félkeményre főzzük.Amikor félig megpuhult, mehet hozzá a szárított vargánya, a felnegyedelt csiperke és a maradék fűszerek.Újra lefedjük, de előtte a vizet pótoljuk, felöntjük a vörösborral és puhára főzzük.Galuskával és ubisalival tálaljuk.Jó étvágyat :)Csak, mert szeretem...a gasztroblog