EPERKRÉMLEVES

  • 2013.05.24.
  • 6

Nálam az eper minden formában jöhet. Levest sok féle módon
szoktam készíteni. Ebben a formában a férjem szereti nagyon. Jól lehűtve, friss eperrel és pirított magvakkal nekem sem törte fel a szám szélét.Ennek a pohárnak nagyon megtetszett a formája, tudom a Campari felírat nem a legszerencsésebb az alján, de szerintem roppant jól mutat benne a leves, olyan akár egy desszert. Mondjuk simán lehetne desszertként is fogyasztani.Hozzávalók1 kg eper
+ 20 dkg1 csomag puding vaníliás1 narancs leve és reszelt héja1 citrom leve és reszelt héjacukor ízlés szerint
2 dl tejszín3 dl tej5 dl víz5 cl eperlikőrpicike bazsalikompicike fahéjtejszínhab a tálaláshozpirított mandula és mogyoróElkészítésTisztítsuk meg az epret és cukorral tegyük a tűzre. Addig kavargassuk és főzzük kis lángon, amíg kiengedi a sok levét. Pici fahéjjal, bazsalikommal és a reszelt héjakkal ízesítsük.Botmixerrel turmixoljuk össze, majd tegyük vissza a tűzre.A pudingot keverjük el a tejjel, hő-kiegyenlítsünk és öntsük az eperhez. Sűrűn kevergessük öntsük fel vízzel, majd amikor forr pici citrom és narancslével + vaníliával még ízesítsük, majd öntsük fel tejszínnel. Hagyjuk megint összeforrni.Én a végén még turmixoltam rajta egyet, hogy jó krémes legyen és ekkor meglocsoltam egy kis eperlikőrrel is.Aki akarja szűrje le a magokat, én hagytam, mert engem nem zavar.Alaposan hűtsük le. A maradék epret szeleteljük fel és tegyük bele a kihűlt levesbe .A mogyorót és szeletelt mandulát pirítsuk meg egy serpenyőben.A jéghideg levest szedjük tálkákba vagy poharakba, a tetejét díszítsük habbal és magvakkal. Majd csíkozzuk meg epersziruppal. Egy mentalevél is illet volna hozzá, de nem volt nekem.A képeken a hab, azért olyan szerencsétlen, mert tűző napon fotóztam és nem bírta a kiképzést:(Csak, mert szeretem...a gasztroblog