MEDVEHAGYMÁS BURGONYÁS POGÁCSA

  • 2013.04.18.
  • 5

Az idén már harmadszor készül nálunk ez a finomság, de gép hiányában nem tudtam bejegyzést írni róla. Ezek a satnya minőségű fotók végül egy kölcsön masinával készültek. Gondoltam megírom a bejegyzést, mert félek, hogy mire a
szervizből
kikerül a gépem, addigra lemegy a medvehagyma szezon. Alkalomadtán majd lecserélem a képeket.Hozzávalók40 dkg burgonya30-40 dkg liszt1 csokor medvehagyma2,5 dkg élesztő1,5 dl tej1 e.k. cukor2 t.k. só15 dkg reszelt sajt6-8 dkg vajElkészítésA burgonyát főzzük meg héjastól.
Az élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben.A megfőtt, kissé
lehűlt
burgonyát hámozzuk meg, majd törjük össze.
Adjuk hozzá a liszt felét és a felfutott élesztőt. Sózzuk meg és alaposan keverjük össze. A lisztet kis adagonként adagolva
hozzá, gyúrjuk
össze.A medvehagymát aprítsuk fel és
gyúrjuk
a tésztához.
Amikor már formázható a tészta és nem ragacsos takarjuk le és hagyjuk fél órát pihenni.A megkelt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, lapogassuk el, és szaggassunk kis pogácsákat belőle. Én mini pogigat szaggattam, mert azokat jobban szeretjük és 2 és fél tepsi lett belőle.
Tegyük sütőpapírral takart sütőlemezre.Olvasztott vajjal kenjük le a tetejüket és gazdagon hintsük meg reszelt sajttal.200 fokos sütőben 15 perc alatt megsül.Én a tészta felét apróra kockázott és zsírjára pirított kolbásszal dúsítottam. Nagyon finom volt a medvehagyma és kolbász együtt.Csak, mert szeretem...a gasztroblog