KÓKUSZOS TÚRÓTORTA

  • 2013.04.15.
  • 4

A nagynénikém szülinapjára készült ez a finom sütemény. A
múltkori
Rákóczi túrós torta nagy sikerére való tekintettel sütöttem. Nem akartam megint ugyanazt, ezért jó sok kókusszal bolondítottam meg. Így is finom volt, gyorsan elfogyott.HozzávalókTészta18 dkg liszt1 tojássárgája10 dkg vaj3 e.k. cukor1 citrom reszelt héja1 marék kókuszreszelék3 e.k. víz1,5 e.k. tejfölTöltelék1 kg túró1 narancs reszelt héja1 citrom reszelt héja5-6 e.k. cukor ( ízlés szerint, lehet több is és nyírfa)1 k.k vaníliakivonat4 tojássárgája10 dkg kókuszreszelék2 e. k. tejfölTeteje5 tojásfehérje4 e.k. cukor5 dkg étcsoki5 dkg fehér csoki3 e.k. baracklekvárElkészítésA lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd az összes hozzávalóval
gyúrjuk
össze. Gyúrás közben kicsit lisztezzük, hogy ne ragadjon le. A meggyúrt tésztát tegyük zacskóba , majd a hűtőbe legalább fél órára.A túrót a tejföllel krémesítsük el amennyire csak tudjuk.
A sárgáját verjük habosra a cukorral és a vaníliával.A narancs és
a citrom héját reszeljük a túróba és keverjük hozzá a kókuszt és a cukros tojást. Dolgozzuk el egyenletesen. ( én előző nap készítettem el a tölteléket, hogy a kókusz ízét jól átvegye)Egy 24 cm átmérőjű formát lisztezzünk ki és a kerekre nyújtott tésztával béleljük ki. 180 fokra előmelegített sütőben vakon süssük 10-15 percet, addig ameddig a széle kezd színt kapni.
Vegyük ki a tésztát a sütőből és simítsuk bele a túrót.Tegyük vissza a sütőbe és 25-30 percig süssük. Amikor barnul a teteje vegyük ki.Kenjük meg vékonyan a lekvárral. Közben jutott eszembe, hogy nutellával talán még jobb lenne.A tojások fehérjét verjük kemény, fényes habbá a cukorral.
Szedjük nyomózsákba és nyomjunk kis halmokat a torta tetejére.A sütő hőmérsékletét emeljük 210 fokra.
Tegyük vissza a tortát és 2 perc után kapcsoljuk ki a sütőt. Hagyjuk benne 1 órát hűlni a sütit.Így kap egy kis színt a hab és kiszárad.Amikor kihűlt a torta vegyük ki.Olvasszuk meg a csokikat, és díszítsük meg vele a torta tetejét.Csak, mert szeretem...a gasztroblog