BANÁNOS GALATOPITA (Γαλατόπιτα) ( Blogkóstoló 8 )

  • 2013.03.27.
  • 1

Megint blogkóstolunk. Én nagyon szeretem ezt a játékot, mert ilyenkor kisorsolnak nekünk 1-1 blogot, amiből kóstolunk kell valamit. Így van alkalom arra, hogy kicsit jobban elmélyedjünk a megkapott blogban.
Hani az Ízemlékek írója a háziasszonya ennek a fordulónak, aki
Linyah, Konyhalál című blogját adta nekem. Nagyon örültem neki, mert néha benéztem már hozzá, de most kicsit alaposabb munkát végeztem. Rengeteg finomságot készít, ezért nem volt egyszerű a választás. Ezt a sütit nem olyan régen tette fel, már akkor is megkívántam. Most pedig hiába bóklásztam nálam, mindig visszakeveredtem ehhez a finomsághoz. Nagyon jól választottam, köszönöm szépen a receptet az egész családom nevében:)A fényképezés kalandos volt, mert nem akart elállni a hó és szakadó hóesésben készültek a képek:))Az eredeti receptet itt olvashatjátok.Hozzávalók1 liter tej1 bögre búzadara4 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több)3 banán12 dkg vaj3 egész tojásfahéjas porcukor a szóráshozElkészítésA tejet egy fazékba öntjük és tűzre tesszük. A vajat kockázzuk bele és addig melegítjük, amíg elolvad. Ekkor hozzáöntjük a darát és a cukrot és egy habverővel szorgosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Én egy picike vanília kivonatot is adtam hozzá, de ez nem fontos.A tojásokat egy tálba ütjük és felverjük.A banánokat egy villával pépesítjük.A tejes keveréket a tűzről levesszük, pár percet hűlni hagyjuk, majd a banánt és a tojást alaposan elkeverjük benne.Egy 25 X 30 cm-es tálat kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a masszát.180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.Természetesen aki édesen szereti tegyen több cukrot bele, 20 dkg simán mehet bele, de nekünk így volt jó.Melegen nagyon lágy, ezért várni kell a szeleteléssel, de langyosan már lehet.A kihűlt pitét fahéjas porcukorral gazdagon megszórjuk és tetszés szerint szeleteljük.Isteni finom, puha, krémes, mennyei lakoma és hihetetlen gyorsan fogy.Csak, mert szeretem...a gasztroblog