RÉTEGES POHÁRDESSZERT MÉZESKALÁCCSAL, VAGYIS A BRIT TRIFLE

  • 2014.12.19.
  • 3

Karácsony előtt ez az utolsó blogbejegyzésem. Szerencsére hamarosan otthon leszünk, így sokkal kevesebb időm lesz főzni. Az ünnepi vacsorát pedig idén is mint mindig, Anyukám készíti.Angliában a karácsonyi ebéd desszertje -sok egyéb más mellett- a trifle. Ez nem más, mint egy réteges pohárdesszert, amiben van zseléréteg, habcsók összetörve, vaníla puding és tejszínhab. A tetejét pedig friss gyümölcsök díszítik.Ezzel kívánok minden kedves olvasómnak nagyon boldog Karácsonyt! Kívánom, hogy az ünnep békében és szeretetben teljen mindenkinek, pontosan úgy, ahogy azt szeretné!Hozzávalók:6 személyre1 zacskó piros színű zselé por16 dkg mézeskalácsa vaníliás krémhez:4 tojás sárgája3 evőkanál cukor1 dl tejszín3,5 dl tej1 vaníliarúdcsapott evőkanál kukorica keményítő (vagy kukoricaliszt)3 dl tejszín2-4 evőkanál cukorfél gránátalma, eper, málna, khaki szilva vagy más friss gyümölcsElőször készítsük el a zselét a zacskón leírtak alapján. Kb 3 dl-re lesz szükségünk. Osszuk szét 6 üvegpohárban majd tegyük hideg helyre kb 1 óra hosszára és hagyjuk megdermedni.Közben készítsük el a vaníliakrémet: a tojások sárgáját, cukrot, vaníliarudat, keményítőt tegyük egy kisebb lábasba. Öntsük hozzá a tejet és a tejszínt úgy, hogy közben folyamatosan keverjük. Alacsony lángon állandóan kevergetve főzzük addig, amíg besűrűsödik. Húzzuk le a tűzről, folpackkal fedjük le (így nem fog bebőrösödni) és hagyjuk tökéletesen kihűlni.
A mézeskalácsot tegyük mozsárba vagy vastagabb nejlonzacskóba, kössük be a száját, majd törjük össze.
Ha a zselé megdermedt szórjuk rá egynletesen hatfelé osztva a mézeskalács morzsát.
Erre kanaluzzuk rá a vaníliakrémet majd hűtőben hagyjuk az ízeket összeérni.Tálalás előtt a tejszínt a cukorral verjük kemény habbá. Halmozzuk a vaníliakrém tetejére majd díszítsük friss gyümölcsökkel. Fogyasszuk azonnal.