EGYSZERŰ KÓKUSZ KOCKA

  • 2013.11.04.
  • 4

Már elég régen írtam az utolsó bejegyzésemet, hiszen mostanában sok dolgot próbálok egyszerre csinálni. Az már csak hab a tortán, hogy közben költözünk is. A házkeresés itt sem egyszerű, főleg ha az ember több szempont alapján válogat. Nekem legfontosabb egy közeli, nagyon jó
iskola, a második legfontosabb pedig a meleg ház. Ez a kettő ritkán párosul, sajnos....És mindezek közben még a Kiddies Kitchen Karácsonyi száma is gőzerővel készül. De kattintani mindig marad időm, vagy legalábbis kisajtolok néhány percet arra, hogy még a legegyszerűbb ételeket is megörökítsem. Például ezt.De új kreációkra gyakorlatilag alig marad időm, folyton a gyerekeknek próbálok újítani, több zöldséget csempészni kedvenc ételeikbe. Sikerrel!!! De ezt a gyerekkori kedvencemet, amit annak idején Anyukámmal és Nővéremmel Karácsony tájékán sütöttünk, ezt elhoztam ide is. Valahogy akkor sosem volt meg a tökéletes recept, időnként improvizáltunk. De folyton elfogyott.Mióta magamnak sütöm, azóta mindig ezt a receptet követem. Forrása andi1976 weboldal, ahol rengeteg egyéb édességet is találtok.
Hozzávalók:egy
23x35 cm-es tepsiheza tésztához:
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
8 dkg vaj vagy margarin
30 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
3 evőkanál híg méz
2 dl teja mázhoz:
25 dkg puha vaj25 dkg porcukor3 evőkanál kakaópor8 evőkanál tej1/2 dl rumtovábbá:15 - 20 dkg kókuszreszelék
A tepsit kibélelem sütőpapírral, a sütőt előmelegítem 180 C°-ra.A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojásokat. Simára keverem, majd jöhet hozzá a méz is.
A lisztet a sütőporral egy tálban elkeverem majd óvatosan beleforgatom a vajas masszába. Végül a tejjel lazítom a tésztát. Nem szabad túlkeverni, mert könnyen gumiszerű lesz. Inkább maradjon néhány lisztszemcse, sütés közben szépen kisimul.A masszát a tepsibe öntöm és 25-30 percig, illetve tűpróbáig sütöm. Ezután hagyom kihűlni, majd kockákra vágom.Közben elkészítem a mázat: az összes hozzávalót (kivéve a rumot)
egy kis lábasba teszem és alacsony lángon összemelegítem. Ha kész lehúzom, és belekeverem a rumot.A kihűlt piskótát villával belemártom a mázba majd kókuszreszelékbe forgatom. Én a tejes máz miatt hűtőben tárolom.