MARCIPÁNOS BAZSALIKOM FAGYI AMARETTI MORZSÁVAL

  • 2013.07.05.
  • 2

Tavaly már készítettem kakukkfű fagylaltot, nagyon ízlett. De a bazsalikom sem hagyott nyugodni. Először a receptet itt láttam, Markánál, és már első ránézésre megtetszett.Aztán újragondoltam az egészet, és mivel nem nagy rajongója vagyok a fehércsokinak, azt száműztam belőle. De valami mégis kellett még hozzá, így a sűrített tej mellett tettem le a voksomat, hogy ne kelljen melegben főzőcskézni pl tojássárgáját sűríteni.Ha az egésznek van szépséghibája az az, hogy amikor már le is tudtam fotózni a kész fagyit, tökéletesen szétfolyt...... inkább tűnik valamilyen krémnek, mintsem fagyinak, de állítom hogy az volt. Helló nyár, jó hogy végre megérkeztél :-)!Hozzávalók 4-6 személyre:50 gr marcipán300 ml tejszín400 gr sűrített tej2 nagy marék friss bazsalikom levéla tetejére néhány szem amaretti keksz, összemorzsolvaA tejszínt megmelegítem, majd kétfelé osztom. Az egyik felébe belereszelem a marcipánt, elkeverem, hagyom hogy elolvadjon. A másik felébe beleteszem a felaprított bazsalikom levelet. Legalább fél óra osszáig állni hagyom.Ezután a bazsalikomos tejszínt késes robotgépbe vagy turmixgépbe teszem és közepes fokozaton addig keverem, amíg a bazsalikom levél apróra őrlődik. Hozzáadom a marcipános elegyet és a sűrített tejet.Simára keverem, majd ízlés szerint adok még hozzá cukrot. (én nem adtam, elég édes lett)Fagylaltgépbe teszem és krémesre keverem, majd felhasználásig fagyasztóba teszem.

Címkék

Bazsalikom Fagyik