Mézes grízes-krémes

  • 2018.04.29.
  • 9

A grízes-mézes talán az első sütik között szerepelt, amit régen a bátyám kedvéért sütöttem. Kalocsán volt katona, és az egységükben mindenki kedvence volt ez az egyszerűen elkészíthető mutatós sütemény. Gyakorlatilag havonta sült, talán ezért is merült a feledés homályába, de most eszembe jutott, és gyorsan megosztom veletek. A tészta hozzávalói:10 dkg vaj50 dkg liszt10 dkg cukor1 tojás1-2 kávéskanál szódabikarbóna6 evőkanál tej10 dkg mézA vajat, a tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összeolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és pár percig kavargatva hűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk. 6
cipóba osztjuk, és még melegen vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírral borított sütőlapon, vagy egy
tepsi hátán 180 fokos sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük. A többi cipót addig egy tálban letakarva langyosan tartjuk, különben nem lehet nyújtani.Halvány barnaszínűre kell sülnie, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg!A krém hozzávalói:7 dltej7evőkanál búzadara5 evőkanál cukor20 dkg vaj

Címkék

Vegyes Édesség