Kelkáposzta főzelék

  • 2018.01.15.
  • 2

Talán az egyik legfinomabb a főzelékek között, de lehet, hogy elfogult vagyok
hiszen bármikor meg tudom enni. Ma ez készült nálam, fasírozottal.Rém egyszerű a készítése, talán a haza cipelés az ami sokakat megriaszt, de higgyétek el megéri.Hozzávalók:1 nagy fej kelkáposzta2 gerezd fokhagyma1-2 burgonyasóborsköménymagborsikafűzsír a rántáshozlisztpirospaprikaA kelkáposztát felszeleteljük, a burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük, és egy lábasban vízzel felöntve feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köménymagot, és a borsikafüvet, és puhára főzzük. Közben világos paprikás rántást készítünk, amivel, ha megfőtt a káposzta berántjuk.Kb. 5-6 percig még tovább főzzük, hogy kellőképpen besűrűsödjön, és a liszt íz elmúljon.Különféle feltétekkel tálaljuk.

Címkék

Főzelékek