Halrudacskák házilag - burgonya csipsszel

  • 2018.01.21.
  • 1

Szeretem a halat
:)
, főleg a tengeri halat. Viszont a gyerekek csak a halrudacskákat, gondolom tele van glutamáttal (E631), és ettől mint tudjuk minden nagyon finom.Azért tennék egy kísérletet rá, Lexi mennyire fogadja el a házilag készített halrudacskákat, ami ugye csak hal és panír hozzávalókból áll.Mellé egy kis burgonya csipsz, ami szintén csak burgonyából készül, semmi keményítő, semmi ízfokozó, és csak kevés konyhasóval (ha szükséges) meghintve. Sőt még a majonéz is saját készítésű, friss tyúktojásból, és tényleg csak kapirgáló tyúk tojásból.
:

)Hozzávalók:60 dkg tőkehal filé2 tojás3 kanál liszt15 dkg zsemlemorzsasóolaj a sütéshezA halat hagyjuk felengedni, és alaposan lecsepegni. Sőt még a rajta maradt vizet is itassuk fel papírtörlővel. Vágjuk halrudacska nagyságúra, enyhén sózzuk meg, és hagyjuk fél órát állni.Ezután lisztbe, tojásba, és morzsába mártva panírozzuk, és bő olajban kisütjük. Papírtörlőn leitatjuk az olajat, és melegen tartjuk.
A burgonya csipsz hozzávalói:3-4 burgonyaolaj a sütéshezszükség szerint sóA burgonyát meghámozzuk, és uborkagyalun legyaluljuk vékony szeletekre. Legjobb a kifliburgonya, de nem feltétel.Leszárítjuk a szeleteket, és forró, bő olajban megsütjük. Legyünk figyelmesek, mert könnyen megég. Csak fogyasztáskor sózzuk, különben megpuhulnak a szeletek.Házi majonézhozzávalók és a recept a blogon megtalálható itt

Címkék

Köret Halak