Brokkolis csirke üvegtésztával

  • 2018.01.22.
  • 5

20 perc alatt elkészül ez az autentikus kínai étel. A csirkemell mint korábban kifejtettem, nem egy igazán ízletes része a csirkének, viszont szépen szeletelhető, gyorsan átsül, hamar el lehet készíteni belőle az ételt.A brokkoli, a sárgarépa, a fokhagyma és a gyömbér igazán kellemes ízt kölcsönöz neki, sőt ha hozzáadunk némi szójaszószt és halszószt, fantasztikus ízkavalkád válik belőle.Hozzávalók:2-3 csirkemell filé1 kis sárgarépa30 dkg brokkoli2-3 evőkanál olaj2 gerezd fokhagyma5 cm gyömbér3-4 evőkanál sötét szójaszósz3 evőkanál halszószízlés szerint chilipaprika1 csomag üvegtésztaA csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, és a többi hozzávalót is készítsük elő.Pároljuk meg a brokkolit, és vágjuk kisebb darabokra. A répát, a fokhagymát, és a gyömbért vágjuk julienre.Egy wokkot, vagy egy magas falú serpenyőt forrósítsunk fel, tegyük bele az olajat, és pirítsuk meg benne a gyömbért, a fokhagymát, a sárgarépát,
majd adjuk hozzá a húst, és fehéredésig süssük. Lehetőleg egy rétegben legyen benne a hús, hogy piruljon, és ne főjön. Ekkor locsoljuk rá a szójaszószt, és a halszószt, ha szükségét érezzük több halszószt is adhatunk hozzá, azzal szabályozzuk a sósságát. Halszósz helyett használhatunk sót is természetesen. Ha szeretjük a csípősen a fokhagyma pirításakor dobjunk bele chili pelyhet.Közben forraljuk vizet a tésztának.Amikor forró a víz, tegyük egy tálba a tésztát, és öntsük rá a vizet, fedjük le az edény kb 10 percre.Ekkor szűrjük le a tésztát, és süssük át a hússal együtt. Majd tálaljuk.Jó étvágyat!

Címkék

Csirke Ételek