Velő tojással

  • 2017.07.31.
  • 4

- recept pedig nagyon egyszerű -30 dkg velő (borjú, sertés)2 evőkanál zsír2 szál zöldhagymapár karika csípős zöldpaprika6 db tojássó, bors, esetleg pirospaprikaA velőt megabáljuk sós vízben. Akkor jó, ha már nem véres (másként ezt nem tudom írni) Nem kell félni tőle, nagyon könnyű elvégezni). Amikor megabáltuk a velőt, hagyjuk szűrőn lecsepegni, majd kicsit terítsük szét egy deszkán, vagy fólián, hogy hamarabb hűljön.Ezután távolítsuk el a hártyás eres részeket, a többit vágjuk apróra.A zsíron megdinszteljük a hagymát és a zöldpaprika karikákat, majd beletesszük a velőt, átforrósítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A felvert tojást is sózzuk meg, majd öntsük a velőre. Csak addig kavargatjuk, amíg a tojás megszilárdul. Legyünk kíméletesek, ne törjük össze a velőt.A tetejét megszórhatjuk pirospaprikával.Én legszívesebben fokhagymával megkent pirítóssal fogyasztom. A saláta, vagy mint a képen látható, a paradicsom is nagyszerű kísérője.Próbáljátok ki, jó étvágyat!