Warsói csók

  • 2017.02.16.
  • 8

Finom töltött mázas sütit készítettünk Alexával a farsangra. Hasonlót régen Lengyel barátainknál ettünk.Sütiverseny is lesz, azon szeretne részt venni. Igen egyszerű omlós tészta alapot készítettünk, arra tojásos cukormázat tettünk. A tölteléke főzött vajas krém, majd őrölt dióba (dejóba) forgattuk az oldalait.Hozzávalók:30 dkg liszt3 tojás sárgája25 dkg vaj vagy margarinMáz:1 tojás12 dkg porcukorKrém:15 g keményítő15 g liszt2,5 dl tej2 evőkanál cukor12,5 dkg vajoldalára őrölt dió, mandula, vagy kókuszreszelékRobotgéppel összeállítjuk a tésztát. Pár tekerés és kész. Fóliába tesszük és hűtőbe rakjuk.Megfőzzük a krémet. A keményítőt és a lisztet csomómentesre keverjük a fele mennyiségű tejjel. A másik felét felforraljuk a cukorral. A lisztes keverékbe öntjük és sűrűre főzzük. Fóliát teszünk rá, hogy ne bőrösödjön és hideg helyen kihűtjük.Amíg a krém hűl, kisütjük a sütiket. A tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy tojást habosra keverünk 12 dkg porcukorral, és minden lapka tetejét megkenjük ezzel a mázzal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni.A krémet befejezzük addig amíg a süti hűl. A lágy vajat hozzákavarjuk a pudingos alaphoz, és ezzel két lapot összeragasztunk. Az oldalát is megkenjük, és megforgatjuk darált dióban, vagy kókusz reszelékben.