Sütőtökös gyümölcskenyér

  • 2019.12.18.
  • 9

Maradék sütőtök felhasználása okán készült gyümölcskenyér, ami aztán olyan finomra sikeredett, hogy fel is vettük az örökös ünnepi receptek listájára:-)Hozzávalók:22 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor2 tojás1 narancs reszelt héja és leve (kb.1,5 dl)35 dkg sütőtökpüré25 dkg liszt10 g sütőpor1 teáskanál őrölt fahéj1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg1/4 kávéskanál só1,2 dl olaj10 dkg kandírozott gyümölcskeverék10 dkg mazsola2-3 dkg mandulapehelyA sütőt 180 fokra melegítjük, a forma alját sütőpapírral béleljük.A cukrot a tojással kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőtököt, a narancshéjat, a narancslevet, a sót, az olajat és jól összedolgozzuk.Beleszórjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport és a fűszereket, majd az egészet
csomómentesre keverjük.Végül beleforgatjuk a gyümölcskeveréket, mazsolát és az így kapott masszát a formába öntjük.Tetejét megszórjuk a mandulával és megsütjük. Tűpróba!