Puttanesca rizottó

  • 2019.11.26.
  • 8

Fűszeres, karakteres rizottó, az olasz konyha ízvilágának tipikus képviselője.Hozzávalók 2 személyre2-3 evőkanál olívaolaj1 kisebb vöröshagyma1 gerezd fokhagyma15 dkg rizottó rizs1 dl száraz fehér bor0,8-1 liter zöldség alaplé2 evőkanál sűrített paradicsomőrölt csilipaprika10 dkg gomba10 dkg fekete olajbogyó5 dkg reszelt sajtpetrezselyemzöldA gombát vékony szeletekre vágjuk és egy evőkanál olívaolajon megdinszteljük. Félretesszük.A maradék olívaolajon a kockára vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát kicsit átpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizottót. Jól átkeverjük, beletesszük a sűrített paradicsomot, ízlés szerint csiliport és felöntjük a fehér borral.Ha a rizs magába szívta a bort, elkezdjük adagolni a zöldség alaplevet. Egyszerre mindig csak annyit, hogy éppen ellepje a rizst, megvárjuk amíg majdnem "eltűnik"és csak ekkor adjuk hozzá a következő adagot. Időközben többször átkeverjük az egészet.Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a rizs szinte teljesen átpuhul, azaz csak a középső, alig mákszemnyi részén roppan egy picit.Ekkor beleforgatjuk a gombát, a vékony szeletekre vágott olívabogyót és a sajtot. Ha szükséges, sózzuk, majd 1-2 percig lefedve hagyjuk pihenni.Ezután azonnal tálaljuk.

Címkék

Hús Nélkül