Mákos narancstorta

  • 2019.11.29.
  • 3

Születésnapra készült torta, de teljesen el tudom képzelni a karácsonyi asztalon is.Hozzávalók 24 cm-es tortaformáhozA mákos piskótalaphoz3 tojás11 dkg cukor6 dkg liszt6 dkg őrölt mákkéshegynyi sütőporA krémhez50 dkg görög joghurt4 dl tejszín15 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor1 narancs reszelt héja és leve15 g zselatinA narancszseléhez1 csomag vaníliás pudingpor3 dl narancslé1 evőkanál cukorA díszítéshez1,5 dl tejszín1 kávéskanál cukornarancsszeletekA piskótalaphoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a mákot és a sütőport, majd a masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk.180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.A piskótát nem vesszük ki a formából, hanem abban hűtjük ki teljesen.A krémhez a joghurtot kikeverjük a cukrokkal és a narancshéjjal. A narancslében folyamatosan kevergetve oldódásig forrósítjuk a zselatint (ne forraljuk fel!) és a joghurthoz adjuk.A tejszínből kemény habot verünk és jól összedolgozzuk a joghurtos résszel.A piskótára öntjük az egészet és 4-5 órán át hűtjük.Ezután a narancszseléhez a pudingport felfőzzük a narancslével és azonnal, forrón a torta tetejére simítjuk.Ha a zselé megszilárdult a díszítésre szánt tejszínt a cukorral keményre felverjük, habzsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a tortára.Végül narancsszeletekkel és kevés mákkal díszítjük.

Címkék

Torta