Majonézes káposztasaláta

  • 2019.11.08.
  • 1

Biztosan sokan ismeritek egy bizonyos gyorsétterem káposztasalátáját, ami a különleges fűszerezésű sült csirkéjük elmaradhatatlan kísérője.Na, csak annyit mondok, hogy ez annál finomabb:-)Hozzávalók 4 személyreegy közepes méretű káposzta fele2 sárgarépaegy kisebb vöröshagyma1 csapott kávéskanál só3 evőkanál balzsamecet1 dl majonéz2 dl görög joghurt0,5 dl tej1 teáskanál (barna) cukor1 teáskanál mustár1/4 kávéskanál őrölt fekete borsőrölt csilipaprika (elmaradhat)A káposztát legyaluljuk, a répát lereszeljük, a hagymát pedig apró kockára vágjuk.Hozzáadjuk a sót és az ecetet, alaposan összeforgatjuk, majd félretesszük 10-15 percre.A többi hozzávalót tálkába mérjük, elkeverjük és a káposztához adjuk.Frissen is fogyaszthatjuk, de ha pár órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, még finomabb.Sültekhez és szendvicsbe is kiváló lehet, de könnyű vacsoraként önállóan is működik.

Címkék

Saláta