Louise torta

  • 2019.11.23.
  • 0

Habos, málnás, kókuszos finomság a hasonló nevű
sütemény
receptje alapján.Hozzávalók 24 cm-es tortaformáhozA tésztához20 dkg liszt5 g sütőpor10 dkg vaj vagy margarin4 dkg cukor4 tojássárgájacsipet só2-3 evőkanál tejfölA töltelékhez15 dkg friss vagy fagyasztott málna (vagy eperlekvár)1 evőkanál cukorA habhoz4 tojásfehérje20 dkg porcukor2 púpozott evőkanál étkezési keményítő2 evőkanál kókuszreszelékA forma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 200 fokra melegítjük.A tészta hozzávalóit tálba mérjük és annyi tejföllel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, összegyúrjuk.Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk és a forma aljába simítjuk.A málnát villával összenyomkodjuk, elkeverjük a cukorral és a tészta tetejére kenjük.10-12 percet sütjük.Ezalatt a tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt és még egy-két percig tovább verjük.A sütőből kivett málnás tortalapra halmozzuk a habot, nagyjából elsimítjuk és rászórjuk a kókuszreszeléket.Visszatoljuk a sütőbe a tortát és addig sütjük, amíg szép, aranyszínt nem kap a hab teteje.

Címkék

Torta