Linzervariációk

  • 2019.04.14.
  • 6

Egy linzertészta most ötféle változatban elkészítve. A formákat és az ízeket lehet még tovább variálni, valójában csak a képzelet és az idő szab határt a lehetőségeknek.A fotón balról jobbra haladva1. Zserbókorong2. Kókuszos-csokis perec3. Linzer4. Csokis szív5. Ischlerlátható.A linzertésztához50 dkg liszt20 dkg porcukor25 dkg hideg vaj vagy 30 dkg margarin1 tojás1 tojássárgájafél teáskanál só1 citrom reszelt héja4 g sütőporA töltéshez és a bevonáshoz20 dkg étcsokoládésárgabarack lekvárszórócukorkókuszreszelék2-3 evőkanál őrölt dióA tészta hozzávalőit összegyúrjuk, lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a megfelelő formákat. A zserbókoronghoz diónyi golyókat formázunk és hüvelykujjunkat a közepébe nyomva mélyedést készítünk.Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokos sütőben megsütjük őket.A linzert és az Ischlert baracklekvárral töltjük, a zserbókorong közepébe pedig őrölt dióval elkevert baracklekvár kerül.A perecet és a szívet csokiba mártjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel, illetve szórócukorral.

Címkék

Aprósütemény