Édes-savanyú tofu

  • 2019.03.23.
  • 7

Hozzávalók 2 személyre1 doboz tofu (kb.40 dkg)2-3 evőkanál olajkb.5 cm-es darabka póréhagyma10 dkg gomba10 dkg borsó1 kisebb sárgarépa1 káposztalevél apró darabokra tépkedve (ha van otthon, de el is maradhat)A szószhozfél dl világos szójaszószfél dl víz1 teáskanál balzsamecet1 teáskanál ketchup1 kávéskanál méz1 kávéskanál étkezési keményítősóA tofut 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és két adagban átpirítjuk rajta a tofukockákat, majd félretesszükAkkor jó, ha halvány aranyszínű lesz a felületük.A maradék olajon kicsit megfonnyasztjuk a póréhagymát, rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, sárgarépát, a borsót és a káposztalevelet.Sózzuk, kevés vizet öntünk alá és nem túl puhára pároljuk. Közben elkeverjük a szósz hozzávalóit.A zöldségekhez adjuk a tofut, a szószt és alaposan átforgatjuk az egészet. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet adhatunk még hozzá.Párolt rizzsel tálaljuk.

Címkék

Hús Nélkül