Ragacsos csípős karfiol

  • 2019.01.19.
  • 1

Hozzávalók 4 személyre1 közepes méretű karfiol2-3 evőkanál olívaolajsóA csípős mázhozkb. 10 cm hosszúságú póréhagyma2 gerezd fokhagyma2 evőkanál olaj3-4 evőkanál szójaszósz2 evőkanál sűrített paradicsom2 evőkanál méz1 evőkanál almaecet2 teáskanál étkezési keményítő50 ml hideg víztört csilipaprika ízlés szerintsó (a szójaszósz sótartalmát vegyük figyelembe)A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sózzuk és összeforgatjuk az olívaolajjal.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megsütjük.Amíg sül, elkészítjük a mázat.Az apróra vágott póréhagymát és a reszelt fokhagymát az olajon kicsit átpirítjuk, majd felöntjük fél dl vízzel és alacsony lángon addig rotyogtatjuk, amíg az aláöntött víz majdnem teljesen elpárolog.Ekkor hozzáadjuk a szójaszószt, a sűrített paradicsomot, a mézet, az ecetet és a csilipaprikát.Hozzáöntjük a hideg vízben feloldott keményítőt és az egészet besűrítjük. Ha szükséges, még sózzuk.A megsült karfiolt tálba rakjuk, rálocsoljuk a mázat és jól összeforgatjuk.Fűszeres joghurtot, rizst, bulgurt kínálhatunk mellé.

Címkék

Hús Nélkül