Gesztenyetorta sütés nélkül

  • 2019.01.27.
  • 6

Hozzávalók 24 cm-es tortaformáhozA gesztenyés alaphoz25 dkg darált keksz50 dkg gesztenyemassza5 dkg vaj3 evőkanál rum1-1,5 dl tejA vaníliakrémhez2 csomag vaníliás pudingpor6 dl tej10 dkg cukor5 dkg vaj2 dl tejszínA tetejére2 dl tejszín5 dkg cukorkakaóporA darált kekszet, a gesztenyemasszát, a vajat és a rumot annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy közepesen kemény, formázható masszát kapjunkTortatálra helyezzük a tortagyűrűt és az aljába nyomkodjuk a gesztenyés alapot.A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel és a cukorral. Forrón belekeverjük a vajat, majd kihűtjük. A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a vaníliás pudingot és a habverő segítségével teljesen egyneműre dolgozzuk.A gesztenyés alapra simítjuk a vaníliakrémet, majd jól behűtjük.Tálalás előtt a díszítésre szánt tejszínből a cukorral kemény habot verünk, habzsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a torta tetejére.Kakaóporral leheletfinoman megszórjuk és szeleteljük.