Mini Ischler

  • 2018.12.21.
  • 4

Az abbahagyhatatlanul finom
mézes linzer
receptjét alakítottam át kicsit és egy azonnal puha, omlós Ischler-t kaptam.Hozzávalók50 dkg liszt10 dkg őrölt dió25 dkg hideg vaj vagy 30 dkg
margarin20 dkg porcukor2 tojás10 g szódabikarbóna2 evőkanál mézfél kávéskanál sósárgabarack lekvár20 dkg étcsokoládé1-2 evőkanál olajA hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.200 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket. Gyakrabban ellenőrizzük a sütés során, mert a méz miatt gyorsabban megbarnulnak!Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk, pár órán át pihentetjük, hogy kicsit magába szívja a tészta a lekvárt, különben csokival való bevonás közben szétcsúsznak.Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét és belemártogatjuk a süteményt. Rácsra rakosgatjuk őket és megvárjuk, amíg a csokoládé megszilárdul.

Címkék

Aprósütemény