Mézes krémes torta

  • 2018.12.02.
  • 5

Legidősebb gyermekemnek 25. születésnapjára az egyik kedvenc
süteményéből készítettem tortát.Hozzávalók 24 cm-es tortáhozA tésztához30 dkg liszt10 dkg cukor1 kávéskanál szódabikarbóna5 dkg vaj1 tojás2 evőkanál olvasztott méz4 evőkanál tejA töltelékhez4.5 dl tej10 dkg búzadara20 dkg vaj17 dkg porcukorvaníliasárgabaracklekvárA tetejére8 dkg étcsokoládé1 evőkanál étolajA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 5 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen öt, egyenként 24 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk, és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőben megsütjük őket. A sütési idő laponként 6-7 perc.A krémhez a búzadarát a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük.A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük,
hozzáadjuk a kihűlt búzadarához és habverővel habosítjukAz első lapot tortatálra tesszük és megkenjük krémmel. A második lapot ráhelyezzük, ezt baracklekvárral töltjük, a harmadik lapra újra krém jön, a negyedikre ismét lekvár, végül az ötödik lappal befedjük. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát.Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és a sütemény tetejére simítjuk.Egy napot pihentetjük, majd forró pengéjű késsel szeleteljük.

Címkék

Torta