Hummusz

  • 2018.11.09.
  • 5

Egészséges és finom szendvicskrém kb. 15 perc alatt.Hozzávalók20 dkg csicseriborsó10 dkg szezámmag1 gerezd fokhagyma1-1,5 dl olívaolajfél kávéskanál római köménysókéshegynyi őrölt fehér borskb. fél dl főzővíz vagy konzerv esetén léHa száraz csicseriborsót használunk, előző nap áztassuk be, majd főzzük teljesen puhára. Konzerv esetében ez a művelet, természetesen kimarad.Ha igazán krémes hummuszt szeretnénk, szánjuk rá az időt és nyomkodjuk ki a héjából a már puha csicseriborsót.Ez elsőre ijesztőnek tűnik, de 20 dkg esetében mindössze 5 percet vesz igénybe és a végeredmény kárpótol majd az időveszteségért.Tegyük aprítógépbe először a szezámmagot és nagyjából fél dl olajat, majd aprítsuk krémesre (tahini paszta). Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a köményt, a borsot, ízlés szerinti sót és még fél dl olajat.A vizet és a plusz olajat
a továbbiakban annak függvényében adagoljuk, hogy milyen sűrű krémet szeretnénk.Az egészet addig aprítsuk, amíg teljesen krémes állagot nem kapunk.